Tusen trädgårdar

Kvarndala

Kulturhistoriska

Förening.

Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård arrangerade Tusen trädgårdar första gången år 2010.

2012 gick Studiefrämjandet in som ny samarbetspartner till Tusen Trädgårdar. Tanken var att tusen trädgårdar över hela Sverige ska vara öppna för besök samma dag, vartannat år.

Sedan 2016 har vi deltagit och visat upp vår till sitt ursprung renoverade trädgård.


2016. Vi hade bl.a. en artikel införd i lokaltidningen samma vecka. Detta lockade många nya besökare till vår trädgård. Ca 200 personer. Många intressanta samtal om vår trädgård och hur vi varsamt restaurerat den tillbaka till som den såg ut på 1940-talet. Våra plantor från förr intresserade många av besökarna. Vi sålde förutom plantor, inlagda gurkor och rabarbermarmelad. Våra böcker fanns till försäljning. Ett enkelt café fanns där det såldes kaffe, te, saft, bullar och mjuk kaka. Vi var oerhört nöjda med dagen.  Bilder.


2018. Annonsering i dagstidning och sociala medier m.m., gjorde att ca 270 besökare kom till vår trädgård. I år var det samtidigt öppet hus med loppis som alltid lockar mycket folk. Denna söndag i strålande sol blev det extra många besökare. Trädgårdsintresserade kunde även besöka gården med museum och loppis. En del av de som kom för loppisbesök gick även ut i trädgården. I år hade vi också ett trädgårdscafé med lite utökat sortiment. Även i år träffade vi många nya besökare som aldrig varit här men var säkra på att de återkommer vid fler tillfällen. Underbart med alla dessa fina möten. Fantastiskt nöjda med dagen även denna gång.   Bilder.